Ο συγκεκριμένος τύπος διατροφής έχει εξέχοντα ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση πληθώρας ασθενειών. Αναπόσπαστο συστατικό της είναι η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου, με αποτέλεσμα την επίτευξη εμπλουτισμού της διατροφής σε λιπαρά οξέα και την ελάττωση χοληστερόλης.

Τα ακόλουθα συστατικά ορίζουν την παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή:
  • Καθημερινή κατανάλωση παρθένου ελαιολάδου, πλούσιο σε φαινόλες.
  • Άφθονες φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια,  ξηροί καρποί).
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα καθημερινά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες.
  • Ψάρια και πουλερικά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες.
  • Κατανάλωση κόκκινου κρέατος 2 φορές μηνιαίως.
Η μεσογειακή διατροφή καταχωρήθηκε από την UNESCO στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και αποδεδειγμένα, έχοντας σαν κύριο συστατικό της το ελαιόλαδο, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά καρδιαγγειακές παθήσεις, προλαμβάνει το διαβήτη τύπου 2, ρυθμίζει το σωματικό βάρος και τον μεταβολισμό, ενώ ενισχύει τη δημιουργία αντισωμάτων ενάντια στην "κακή" χοληστερόλη


ELMAR CRETE

Κοιμητηρίων 5, Καλοχώρι
Τ.Κ. 57009
Δήμος Δέλτα, Νομός Θεσσαλονίκης
Τηλ.: 2310 755173 / Φαξ: 2310 754306
info@koko.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ